• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

10 September 2023 Current Affairs10 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

10 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 10 September 2023 

Ques 1. Which state’s police has launched ‘Savera Scheme’ for senior citizens?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 2. Who has taken charge as Principal Director General of All India Radio and News Services Division?
Ans. Dr. Vasudha Gupta

Ques 3. How many medals did the Indian team win in the 44th World Armwrestling and 25th Para Armwrestling Championships 2023?
Ans. 11 medals

Ques 4. Who has launched ‘Malaviya Mission’ by UGC?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 5. Which state government has launched ‘Mukhyamantri Kamdhenu Bima Yojana’?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Which state government has inaugurated the Chief Minister Sports Capabilities, Rebuilding Aspirations and Livelihoods Scheme (SABAL)?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 7. Who has launched its latest innovation card ‘Soundbox’?
Ans. Paytm

Ques 8. What is the name of the new credit card launched by SBI Card for MSME?
Ans. SimplySave Merchant SBI Card

Ques 9. Who has built the world’s first portable hospital ‘Arogya Maitri Cube’?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 09 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *