07 September 2023 Current Affairs

0
116
07 September 2023 Current Affairs
07 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

07 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 September 2023 

Ques 1. Where has President Draupadi Murmu ji unveiled the statue of ‘Mahatma Gandhi’?
Ans. New Delhi

Ques 2. Which has become the first state in the North-East to start birth registration linked to Aadhaar?
Ans. Nagaland

Ques 3. When is International Charity Day celebrated?
Ans. 5th September

Ques 4. The Chief Minister of which state launched ‘Sabal Yojana’ to empower disabled children?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 5. Which country has decided to provide 191 million Euros for the development of Bangladesh?
Ans. germany

Ques 6. Which state government will pass a bill in the state assembly to ban polygamy?
Ans. Assam

Ques 7. Where has the second ‘Navy Commanders’ Conference’ of the year 2023 started?
Ans. New Delhi

Ques 8. Who has been honored with the ‘Dr V G Patel Memorial Award 2023’?
Ans. Satyajit Mazumdar

Ques 9. Which country has seen the highest dengue mortality rate in the world in September 2023?
Ans. bangladesh

Ques 10. Which state’s Kakrapar nuclear plant has started operating at full capacity?
Ans. Gujarat

Ques 11. Who has won the National Diabetologist of the Year award?
Ans. Dr. Naveen Agarwal

Ques 12. Who inaugurated the S20 conference at Noida campus of Amity University in Uttar Pradesh?
Ans. Jitendra Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here