09 September 2023 Current Affairs

0
75
09 September 2023 Current Affairs
09 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 09 September 2023 

Ques 1. India’s ‘First Solar City’ will be inaugurated in which state?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 2. Who has been appointed by NASSCOM as its chairperson?
Ans. Rajesh Nambiar

Ques 3. Who has initiated the buying and selling of stocks?
Ans. google

Ques 4. Which country has recently launched its first lunar mission carrying satellites named XRISM?
Ans. Japan

Ques 5. Who took over as the Principal Chief Operating Manager of Central Railway?
Ans. Shyam Sundar Gupta.

Ques 6. Who will sponsor the ICC Men’s Cricket World Cup 2023?
Ans. Mahindra

Ques 7. The book Fire on the Ganges written by whom has been released?
Ans. Radhika Iyengar

Ques 8. UPI has created a historical record of how many million monthly transactions in India?
Ans. 10

Ques 9. Which bank has issued ‘Nation First Transit Card’?
Ans. state Bank of India

Ques 10. Where will the first US-ASEAN center be established?
Ans. washington

Ques 11. Which state government will introduce a bill in the state assembly to ban polygamy?
Ans. Assam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 08 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here