• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

10 October 2023 Current Affairs10 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

10 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 10 October 2023 

Ques 1. Which state’s ‘Yak Churpi’ has received GI tag?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 2. ISRO will start unmanned flight testing for which mission?
Ans. Gaganyaan Mission

Ques 3. Who has inaugurated the International Research Conference on Just and Resilient Agri-Food Systems in New Delhi?
Ans. Draupadi Murmu

Ques 4. In which state has Prime Minister Narendra Modi inaugurated the country’s first high-tech sports training center for disabled people?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 5. Which film has won the Best Action Film award at the Cannes World Film Festival?
Ans. the Survivor

Ques 6. Which state’s coast temple has become India’s first green energy archaeological site?
Ans. Tamil Nadu

Ques 7. In which language ‘Dilip Nongmaitham’ has been awarded the Children’s Literature Award?
Ans. Manipuri

Ques 8. After Bihar, the Chief Minister of which state has announced to conduct caste census?
Ans. Rajasthan

Ques 9. Which of the following Britain’s top fiction awards has been included in the longlist?
Ans. Dr. Siddharth Mukherjee

Ques 10. According to the proposal given by whom, the beneficiaries of PM Vishwakarma Yojana will be included under the PIDF scheme?
Ans. RBI

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *