29 September 2023 Current Affairs

0
81
29 September 2023 Current Affairs
29 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

29 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 29 September 2023 

Ques 1. With which country has China signed ’12 agreements’ to increase bilateral cooperation?
Ans. Nepal

Ques 2. Which country unveiled its state-of-the-art AI powered battle tank Barak
Ans. israel

Ques 3. Which person will lead the parliamentary delegation to participate in the 9th BRICS Parliamentary Forum in Johannesburg, South Africa?
Ans. Harivansh Narayan Singh

Ques 4. Who has been re-appointed by the Department of Personnel and Training as advisor to Prime Minister Narendra Modi?
Ans. Amit Khare

Ques 5. Which state government has partnered with ‘Magic India Bus Foundation’?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 6. Which country has become number-1 in all three formats of ICC?
Ans. India

Ques 7. In which city has the ‘India Smart Cities Conclave 2023’ been organized by the Ministry of Housing and Urban Affairs, Government of India?
Ans. Indore

Ques 8. Who is hosting the 20th National Book Fair?
Ans. Lucknow

Ques 9. Which mutual fund launched investor education program in partnership with CBSE in September 2023?
Ans. Kotak Mutual Fund

Ques 10. Who has been re-appointed by the Central Government as the Deputy Governor of RBI?
Ans. M. Rajeshwar Rao

Ques 11. Which country’s former President Giorgio Napolitano has passed away?
Ans. Italy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here