• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

09 October 2023 Current Affairs09 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 09 October 2023 

Ques 1. Who has recently been appointed as the new Executive Director of RBI in October 2023?
Ans. Munish Kapoor

Ques 2. Which space agency along with NASA participated in the joint launch of CALIPSO mission?
Ans. CNES

Ques 3. Which Chinese company has recently announced the launch of 272 satellites for free WiFi across the world?
Ans. Linksure

Ques 4. Who was appointed Chairman of the Board of Directors of Press Trust of India (PTI)?
Ans. Shant Kumar

Ques 5. Which medal has Tejinder Pal Singh Toor won in the Asian Games?
Ans. Gold

Ques 6. From which place CRPF has flagged off the cross-country bike expedition of Yashaswini, a group of women bikers?
Ans. Shillong

Ques 7. After how many years did India get a medal in men’s singles badminton in the Asian Games?
Ans. 41 years

Ques 8. Nokia said has established its modern 6G laboratory?
Ans. Bengaluru

Ques 9. Which state has achieved 100% ODF Plus coverage? ,
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Which nation is working on the project to make the world’s most powerful laser ‘Vulcan 20-20’?
Ans. Britain

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *