• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

10 December 2023 Current Affairs10 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

10 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 10 December 2023 

Ques 1. Which country has been left out of China’s ‘Belt and Road Initiative’ (BRI) project?
Ans. Italy

Ques 2. Which two companies have started ‘AI Alliance’?
Ans. Meta and IBM

Ques 3. With whom has India Post signed an agreement for better services?
Ans. blue dart

Ques 4. Students of which institute have won the first prize in the video competition organized by the Indian Federation of Commerce and Industry on World Soil Day?
Ans. Institute of Agricultural Business Management, Bikaner

Ques 5. In which state has ‘Tata Motors’ established its fourth scrapping plant?
Ans. Punjab

Ques 6. Who is going to replace Analjit Singh as Chairman of Max Life Insurance?
Ans. Rajeev Anand

Ques 7. Which expressway of Uttar Pradesh will become the first “Solar Expressway”?
Ans. Bundelkhand Expressway

Ques 8. Where will the Ranakpur-Jawai Dam Mahotsav be organised?
Ans. Pali

Ques 19 Where has the ’59th Fertilizer Association of India’ annual seminar started?
Ans. New Delhi

Ques 10. Which publication honored Federal Bank with the title of “Bank of the Year (India)”?
Ans. The Banker, Financial Times

Ques 11. Who has become the first Indian to win an Emmy Award?
Ans. brave ten

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *