• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

09 December 2023 Current Affairs09 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

09 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 09 December 2023

Ques 1. Which country has unveiled the world’s largest experimental nuclear fusion reactor ‘JT-60SA’?
Ans. America

Ques 2. Who has been named the Word of the Year by Oxford University Press?
Ans. Rizz

Ques 3. What is the theme of ‘Uttarakhand Global Investors Summit 2023’ inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. “Peace to Prosperity”

Ques 4. Which state government has changed the name of Panjokhara village to ‘Panjokhara Sahib’?
Ans. Haryana

Ques 5. Who has won the President’s Award for outstanding work in the field of empowerment of persons with disabilities?
Ans. Prashant Agarwal

Ques 6. International Citizen’s Day is celebrated every year on 7 December. In which year was the day declared?
Ans. 1996

Ques 7. Indian-origin writer ‘Meera Chand’ has been honored with which country’s most prestigious art award ‘Cultural Medallion’?
Ans. Singapore

Ques 8. Where has the 11th Bangladesh Book Fair started?
Ans. Kolkata

Ques 19 Which city is hosting the second edition of the financial technology event, ‘Infinity Forum 2.0’ addressed by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. Gujarat

Ques 10. Who has been appointed as the Director General of Police of Telangana Government?
Ans. Ravi Gupta

Ques 11. In which state of India has US Ambassador Eric Garcetti launched the ‘Hump World War-II’ Museum?
Ans. Arunachal Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *