08 October 2023 Current Affairs

0
79
08 October 2023 Current Affairs
08 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

08 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 October 2023 

Ques 1. The book Nation Calling written by whom has been released? ,
Ans. Sonal Goyal

Ques 2. Which state government has decided to give ‘35% reservation’ to women in government jobs?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 3. Where will the 50th India International Weaving Fair be held?
Ans. Tirupur

Ques 4. The Government of India officially established the National Turmeric Board, and which ministry will oversee its operations?
Ans. Ministry of Commerce and Industry

Ques 5. Which institute will be provided a grant of Rs 242 crore by the Commerce Department to conduct research on lab-grown diamonds?
Ans. IIT Madras

Ques 6. Which person won the Nobel Prize for Literature 2023?
Ans. John Fosse

Ques 7. Who has collaborated with HP to manufacture Chromebooks in India? ,
Ans. Google

Ques 8. In which state will the first ‘modern animal crematorium’ open?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Which state government will give 35% reservation to women in government jobs?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 10. Who has started “Project Ellora” to promote the local languages of India in the digital world?
Ans. Microsoft

Ques 11. Where was the seventh India-EU Cyber Dialogue held?
Ans. brussels

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here