• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

07 October 2023 Current Affairs07 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

07 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 October 2023

Ques 1. Which state government has announced 10% reservation for EWS in ‘judicial services’ as well as state-run law colleges and universities?
Ans. Bihar

Ques 2. Who has inaugurated the fourth EMRS National Cultural and Literary Festival and Arts Festival-2023 in Dehradun?
Ans. Arjun Munda

Ques 3. Who has become the first Asian person to be nominated for the International Tennis Hall of Fame?
Ans. Leander Paes

Ques 4. Which fintech will merge with North East Small Finance Bank?
Ans. slice

Ques 5. Which country has inaugurated South East Asia’s first high speed railway ‘Whoosh’?
Ans. Indonesia

Ques 6. Ajay Jadeja has become the mentor of which country’s cricket team?
Ans. Afghanistan

Ques 7. Which state has become the first state to make a scheme for ‘orphan children and other deprived sections’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 8. Has the famous Pashmina of Uttar Pradesh received geographical recognition with GI tag?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 9. Which state government will select 10 schools to demonstrate NEP implementation?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Who is not a part of the archery compound women’s team that won gold in the 19th Asian Games?
Ans. Deepika Kumari

Ques 11. What percent has the World Bank estimated India’s GDP growth rate to be in 2023-24?
Ans. 6.30%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *