08 March 2024 Current Affairs

0
2
08 March 2024 Current Affairs
08 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

08 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 March 2024 

Ques 1. Where has India’s first ‘National Dolphin Research Centre’ been established?
Ans. Patna

Ques 2. How much money has been allocated in the Punjab state budget for the financial year 2024-25 presented by Finance Minister Harpal Singh Cheema?
Ans. Rs 2 lakh crore

Ques 3. Which is the first district of Uttar Pradesh to adopt e-office system?
Ans. Kannauj

Ques 4. Which breed of dog is reported to be included by the National Security Guard in its canine unit?
Ans. Belgian Malinois

Ques 5. Where has India’s first ‘Green Hydrogen Plant’ been inaugurated?
Ans. Hisar

Ques 6. In which country has emergency been declared after thousands of dangerous prisoners escaped from the country’s two biggest jails?
Ans. haiti

Ques 7. Who has been honored with the ‘Global Jain Peace Ambassador’?
Ans. Acharya Lokesh Muni

Ques 8. Who won her first WTA title at the ATX Open in the All-Chinese Finals?
Ans. yuan yu

Ques 9. Which state government has announced the launch of Indiramma Awas Yojana?
Ans. Telangana

Ques 10. Which country’s parliament passed the highly controversial anti-homosexuality bill?
Ans. Ghana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here