• Mon. Apr 22nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

07 March 2024 Current Affairs07 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

07 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 March 2024 

Ques 1. Who won the Mexican Open title making it back-to-back wins in 2024?
Ans. Alex de Minaur

Ques 2. Which country’s cricketer John Nicol Lofty-Eaton broke the record of fastest T20 International century in men’s cricket?
Ans. Namibia

Ques 3. In which district the first MLA women’s sports competition is being organized under the 100-day action plan of the state government?
Ans. Jodhpur

Ques 4. The Chief Minister of which state has unveiled the Government Village Door Initiative?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 5. Which system has been given necessary approval by RBI for the launch of interoperable payment system for internet banking?
Ans. India Bill Payment System

Ques 6. Which app has been created by the government for information related to Mid Day Meal Scheme?
Ans. Rajsims

Ques 7. In which state ‘Antyodaya Aahar Yojana’ has been started to provide food to workers for Rs 10?
Ans. Haryana

Ques 8. Who has been appointed as the new Chief Electoral Officer (CEO) of Maharashtra?
Ans. S. Chokalingam

Ques 9. Which port is being inaugurated by Prime Minister Narendra Modi as the country’s first green hydrogen hub port?
Ans. V.O. Chidambaranar Port

Ques 10. Where is ‘Rajasthan Tourism Polo Cup’ being organized by Rajasthan Tourism Department?
Ans. Jaipur

Ques 11. In which state will the 125 feet tall statue of Bir Lachit Barphukan be unveiled?
Ans. Assam

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *