• Sat. Apr 13th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

11 March 2024 Current Affairs11 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

11 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 11 March 2024

Ques 1. Who has been nominated by President ‘Draupadi Murmu’ for Rajya Sabha MP?
Ans. Sudha Murthy

Ques 2. Which Union Minister has launched NITI Aayog’s platform ‘Niti for States’?
Ans. Ashwini Vaishnav

Ques 3. INAS 334 ‘Seahawks’ was commissioned at which Indian Naval Station (INS) in March 2024?
Ans. INS Imphal

Ques 4. Where will the program ‘Our Constitution, Our Respect Campaign’ be organized?
Ans. Bikaner

Ques 5. To which country has Naresh Kumar been appointed as the Indian Ambassador?
Ans. mauritania

Ques 6. Who were the winners of the India-UK Achievers Honors in March 2024?
Ans. Zoya Akhtar and Asma Khan

Ques 7. Where will the ‘Vikas Bharat Ambassador Artist Workshop’ be organised?
Ans. New Delhi

Ques 8. Which country has devalued its currency?
Ans. egypt

Ques 9. Which country launched new arts and cultural destination, IMERSI, within a sustainable city?
Ans. United Arab Emirates (UAE)

Ques 10. Where is Sansad Khel Mahakumbh 3.0 being organised?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. Who has launched the world’s first large-scale mechanized tropical seaweed farm off the coast of Lombok, Indonesia?
Ans. Sea6 Energy

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *