08 April 2024 Current Affairs

0
20
08 April 2024 Current Affairs
08 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

08 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 April 2024 

Ques 1. Who has become India’s first female jury member in Paris Olympics?
Ans. Bilkis Mir

Ques 2. “Experimental License Module for 100 5G Labs” was virtually launched by the Telecom Secretary in which IIT?
Ans. IIT Madras

Ques 3. Where was the 5200 year old Harappan settlement discovered?
Ans. Kutch, Gujarat

Ques 4. Which young folk artist of the state has been honored with ‘India’s Excellence Award’ in Goa?
Ans. Sher Mohammad

Ques 5. ‘Vishveshwar Rao’ has passed away at the age of 64, who was he?
Ans. Actor

Ques 6. From which organization will IFFCO purchase approximately 2 lakh tonnes of ammonia produced from renewable energy?
Ans. ACME Cleantech Solutions

Ques 7. Which is the best place in the world to do business according to the Economist Intelligence Unit (EIU) Business Environment Rankings?
Ans. Singapore

Ques 8. Which player has won three gold medals in the Asmita Khelo India Women’s Swimming Competition under the joint auspices of the Union Ministry and Swimming Federation?
Ans. Dakshina Joshi

Ques 9. Who has been elected President of Jawaharlal Nehru University Teachers Association?
Ans. Moushumi Basu

Ques 10. Who has been appointed as Inspector General in Special Protection Group (SPG)?
Ans. Luv Kumar

Ques 11. How many Indians were included in the list of Young Global Leaders?
Ans. four indians

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here