06 April 2024 Current Affairs

0
28
06 April 2024 Current Affairs
06 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

06 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 April 2024 

Ques 1. Who has become India’s top chess player according to the ranking of International Chess Federation?
Ans. Arjuna Erigasii

Ques 2. Who presented the traditional Guard of Honor to Vice Admiral Mark Hammond during his visit to India?
Ans. Indian Navy

Ques 3. Where has the first rural tourism unit of Kota been prepared by the Tourism Department?
Ans. Dabri

Ques 4. Who has become the new CMD of Konkan Railway Corporation?
Ans. Santosh Kumar Jha

Ques 5. Actor Vishveshwara Rao, who passed away recently, was primarily known for his roles in which film industry?
Ans. tamil

Ques 6. When will Mewar Mahotsav be organized by Rajasthan Tourism Department in Udaipur?
Ans. 11 to 13 April, 2024

Ques 7. Where has the second G20 Employment Working Group meeting been held?
Ans. Brasília

Ques 8. Scientists of which country have made a record of maintaining the temperature of 100 million degrees Celsius for 48 seconds in the artificial sun?
Ans. South Korea

Ques 9. Which country has started e-Visa for Indian tourists?
Ans. japan

Ques 10. Which airport has been awarded the ‘Customer Satisfaction Award’ on the 29th National Day of the Airports Authority of India?
Ans. Maharana Pratap Airport, Udaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here