• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

06 October 2023 Current Affairs06 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 October 2023 

Ques 1. In which country ‘Dr. The largest statue of ‘Bhimrao Ambedkar’ will be unveiled?
Ans. America

Ques 2. Which country has unveiled its first domestically built submarine ‘Haikun’?
Ans. Taiwan

Ques 3. Who has been appointed as the global ambassador for CC Men’s ODI World Cup 2023?
Ans. Sachin Tendulkar

Ques 4. The government of which country has recently banned Indian notes of Rs 200, 500 and 2000?
Ans. Nepal

Ques 5. Who has started ‘Sankalp Week’ for New Delhi Akanshi Blocks?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. Which state government has released the data of ‘Caste Survey’?
Ans. Bihar

Ques 7. ‘Mohammed Moizzu’ has won the presidential election of which country?
Ans. Maldives

Ques 8. Annu Rani won gold medal in women’s javelin throw at the Asian Games 2022. Which state is he from?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. German watch has released Climate Risk Index-2019, in which India has got which position?
Ans. 14th

Ques 10. When was the International Day for the Total Elimination of Nuclear Weapons observed?
Ans. 26 September

Ques 11. Which state government will launch a vaccination program for the prevention of ‘cervical cancer’?
Ans. Kerala

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *