• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

06 December 2023 Current Affairs06 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 December 2023

Ques 1. India has decided to withdraw ’75 Indian soldiers’ from which country?
Ans. Maldives

Ques 2. Recently former IAS officer Christy Fernandez passed away. Which cadre did he belong to?
Ans. Gujarat

Ques 3. Who has become the Director General of Air Force Headquarters New Delhi?
Ans. Makarand Ranade

Ques 4. Which state government has decided to develop an advanced web portal related to production distribution of biodiesel?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Who has been made the new interim CEO of Open AI?
Ans. Mira Murati

Ques 6. Where has the annual book fair ‘Pustakyan’ 2023 been launched?
Ans. New Delhi

Ques 7. At which place did President Murmu give the National Award for the empowerment of persons with disabilities?
Ans. New Delhi

Ques 8. Where has Union Minister Dharmendra Pradhan launched ‘NSTI Plus’?
Ans. Odisha

Ques 9. Which state government will organize Sanskriti Utsav-2023 to promote the heritage of the state?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Who has been appointed SPG Director?
Ans. Alok Sharma

Ques 11. Where has Prime Minister Narendra Modi launched the ‘LEADIT 2.0’ (Leadership Group for Industry Transition) portal during COP28?
Ans. Dubai

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *