07 December 2023 Current Affairs

0
19
07 December 2023 Current Affairs
07 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

07 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 December 2023 

Ques 1. Yes ‘India Internet Governance Forum 2023’ (IIGF-23) has been organized?
Ans. New Delhi

Ques 2. Which film won the Best International Feature award at the All Living Things Environment Film Festival?
Ans. Deep Rising

Ques 3. Who has made Rajasthan proud by winning the gold medal in the Senior National Boxing Competition held in Shillong (Meghalaya)?
Ans. Lakshya Chahar

Ques 4. In which district has Uttar Pradesh’s Livestock Minister Dharampal Singh inaugurated the state’s first sheep-goat rearing training center on November 2, 2023?
Ans. Etawah

Ques 5. Where has Prime Minister Modi launched LeadIT 2.0?
Ans. Dubai

Ques 6. Who has started ‘Gyanodya Express Knowledge on Wheels’?
Ans. Manoj Sinha

Ques 7. MOVIN received which award at the 10th edition of CII Institute of Logistics’ SCALE Awards 2023?
Ans. Uttar Innovation in B2B Logistics Award

Ques 8. Where has Rajasthan’s first iodized salt plant been established?
Ans. Nawan, Kumachan

Ques 9. On November 18, 2023, the Food Safety and Drug Administration of which state has banned the production, storage, distribution and sale of Halal certified food products?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Which state government has signed an agreement with Meta for digital awareness?
Ans. Karnataka

Ques 11. Who has launched AI chatbot Bard for teenagers?
Ans. Google

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here