• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

05 December 2023 Current Affairs05 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

05 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 05 December 2023

Ques 1. In which state ‘5th Global Ayurveda Mahotsav’ has been organized?
Ans. Kerala

Ques 2. Who is ready to deliver this year’s prestigious Dr. Rajendra Prasad Memorial Lecture in New Delhi?
Ans. Jagdeep Dhankhar

Ques 3. Where in UP will the new factory of ‘Dixon Technology’ be inaugurated?
Ans. Noida

Ques 4. Who has been awarded the French literary honour?
Ans. Arshia Sattar

Ques 5. Where has Union Minister Hardeep Singh Puri inaugurated the CNG station?
Ans. Varanasi

Ques 6. Which agreement did the Reserve Bank of India (RBI) sign with the Bank of England (BOE)?
Ans. Bond Settlement Agreement

Ques 7. What has the name of Firozabad in Uttar Pradesh been changed to?
Ans. Chandranagar

Ques 8. Daniel Noboah has been sworn in as the President of which country?
Ans. Ecuador

Ques 9. Where will the 5th ‘Global Ayurveda Mahotsav’ be organized?
Ans. Kerala

Ques 10. Who will host the second ‘Voice of Global South Summit’ virtually?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *