04 June 2024 Current Affairs

0
41
04 June 2024 Current Affairs
04 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

04 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 04 June 2024 

Ques 1. Which state has included Artificial Intelligence (AI) in the school curriculum?
Ans. Kerala

Ques 2. India and which country have held the sixth meeting of the Joint Working Committee to combat terrorism?
Ans. Japan

Ques 3. With which country has an MoU been signed for the renovation of dams in Bhilwara district?
Ans. Japan

Ques 4. Where has a 2-day international conference started to promote the steel industry?
Ans. Ranchi

Ques 5. Who has launched the world’s first rocket with a fully 3D printed engine?
Ans. Agnikul

Ques 6. What is the changed name of Rajiv Gandhi Academic Excellence Scholarship Scheme?
Ans. Swami Vivekanand Academic Excellence Scholarship Scheme

Ques 7. Who has been appointed as the Secretary of Lokpal by the Appointment Committee of the Cabinet?
Ans. Pradeep Kumar Tripathi

Ques 8. Where has the international conference to promote the steel industry started?
Ans. Ranchi

Ques 9. The state-of-the-art emergency ‘Agdawa Airstrip’, whose construction has been completed, is located in which district?
Ans. Sanchore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here