• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

03 October 2023 Current Affairs03 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

03 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 03 October 2023

Ques 1. Who has been selected for the 2023 SASTRA Ramanujan Award for his significant contribution to the field of mathematics?
Ans. Ruixiang Zhang

Ques 2. Who has been appointed member of UPSC?
Ans. Dinesh Dasa

Ques 3. How many persons have been awarded the National Service Scheme Award 2021-22 in September 2023?
Ans. 52

Ques 4. has hosted the ‘Youth 20 India Summit’
Ans. Vadodara

Ques 5. Which state government has achieved 100% ODF Plus coverage?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Who has been elected Chairman of the Board of Directors of Press Trust of India?
Ans. K. N. Shanta Kumar

Ques 7. India and which country have signed Social Security Agreement?
Ans. Argentina

Ques 8. Which medal has Indian shooter Sipat Kaur Samra won in the Asian Games?
Ans. Gold

Ques 9. ‘One Date, One Hour, One Together’ campaign was recently seen in the news, what is it about?
Ans. This is a cleanliness campaign

Ques 10. Where has India’s first hybrid rocket been launched?
Ans. Tamil Nadu

Ques 11. Which state government has launched an app for quick resolution of complaints in schools?
Ans. Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *