• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

02 October 2023 Current Affairs02 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

02 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 02 October 2023 

Ques 1. Who led the parliamentary delegation to participate in the 9th BRICS Parliamentary Forum in Johannesburg, South Africa?
Ans. Harivansh Narayan Singh

Ques 2. Who has been appointed as the Chairman of Intel India?
Ans. Gokul Subramaniam

Ques 3. Which country has topped emerging markets for the sixth consecutive month?
Ans. India

Ques 4. In which city of Uttar Pradesh, Hewa International Home Textile Summit was held?
Ans. Varanasi

Ques 5. On which day is ‘International Equal Pay Day’ and ‘World Bamboo Day’ celebrated every year?
Ans. 18 september

Ques 6. In which city has India’s first fuel cell hydrogen bus been flagged off by Union Minister Hardeep Singh Puri?
Ans. Delhi

Ques 7. Michael Gambon has passed away. Who was he?
Ans. Actor

Ques 8. Who has been appointed as the new CEO of SBI Life Insurance?
Ans. Amit Jhingran

Ques 9. Which city ranked as the best smart city in the National Smart Cities Conclave 2023?
Ans. Indore

Ques 10. Who will host the ‘International Congress on the Chemistry of Cement’ 2027?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *