04 October 2023 Current Affairs

0
80
04 October 2023 Current Affairs
04 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

04 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 04 October 2023

Ques 1. Which state government has extended ‘AFSPA’ for 06 months in the hill districts?
Ans. Manipur

Ques 2. Who has retained its top position in the Kantar Brands Top 75 Most Valuable Indian Brands report for 2023?
Ans. Tata Consultancy Services

Ques 3. Who has represented India at the inauguration of the 15th TIFF?
Ans. Dr. L. Murugan

Ques 4. According to UNFPA report, in which country the elderly population will increase to 20% by 2050?
Ans. India

Ques 5. Whose person’s tenure has been extended by the government as CBDT Chairman?
Ans. Nitin Gupta

Ques 6. In which state has the country’s first ‘Cartographic Museum’ been inaugurated?
Ans. Uttarakhand

Ques 7. The Umling La Fashion Show held at which place has overtaken the previous Guinness World Record for the highest altitude fashion show in the world?
Ans. Ladakh

Ques 8. Who has recently assumed temporary membership of the United Nations Security Council?
Ans. South Africa

Ques 9. Where will Subroto Cup Sub Junior (Under 14) start?
Ans. Bengaluru

Ques 10. Which state has achieved 100% ODF Plus coverage?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. Who represented India in the 15th Tashkent International Film Festival?
Ans. Dr. L. Murugan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 25 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here