03 May 2024 Current Affairs

0
32
03 May 2024 Current Affairs
03 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

03 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 03 May 2024 

Ques 1. Which state government has canceled the manufacturing license of 14 products of ‘Patanjali Ayurveda Limited’?
Ans. Uttarakhand

Ques 2. When is International Labor Day celebrated?
Ans. 1 May

Ques 3. Ishaq Dar has become the new Deputy Prime Minister of which country?
Ans. Pakistan

Ques 4. Which agricultural institute of the state has adapted the seeds of ‘beetroot fodder’ growing in snowy areas to be produced in the Thar Desert?
Ans. Central Arid Zone Research Institute, Jodhpur

Ques 5. Who has been awarded the ‘Goldman Environment Prize 2024’?
Ans. Alok Shukla

Ques 6. What is SLU in the context of elections?
Ans. Symbol Loading Unit

Ques 7. Which medal has India won in the men’s recurve event in the Archery World Cup?
Ans. Gold

Ques 8. Who is the sculptor of the statue of ‘Daksh Prajapati’ built by Lalit Kala Academy, Uttar Pradesh?
Ans. Rajesh Bhandari

Ques 9. How many medals has India won in the Asian U-20 Athletics Championship 2024?
Ans. 29

Ques 10. Who has been appointed as the CVO of NTPC?
Ans. Rashmita Jha

Ques 11. Rajasthan Education Department has taken a new initiative for students of which classes to study during summer holidays?
Ans. 11th to 12th class

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here