02 June 2022 Current Affairs

1
101
02 June 2022 Current Affairs
02 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 02 June 2022 

Ques 1. Manoj Sinha and Jitendra Singh have recently inaugurated North India’s first Industrial Biotech Park in which Union Territory?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 2. Which day is celebrated whole over the world on 31st May?
Ans. world no tobacco day

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Adani Hybrid Energy Jaisalmer Forest Limited has recently commissioned a wind-solar hybrid power facility of how many MW in Jaisalmer?
Ans. 390 MW

Ques 4. According to the Geological Survey of India, which state has the largest gold reserves in India?
Ans. state in Eastern India

Ques 5. Where has India’s biggest drone festival been inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 6. Param Porul Supercomputer has been inaugurated in which institute or NIT?
Ans. NIT Tiruchirappalli

Ques 7. Which state government has decided to spend around Rs 1,000 crore for the development of sports sector infrastructure?
Ans. Assam

Ques 8. Which organization released the report titled ‘Tobacco: Poison Our Planet’?
Ans. World Health Organization

Ques 9. The central government plans to cut power generation from at least 81 coal plants in the next how many years?
Ans. four years

Ques 10. Which country has signed a Free Trade Agreement (FTA) with the United Arab Emirates?
Ans. Israel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here