Today Current Affairs 23 & 24 June 2024

0
41
Today Current Affairs 23 & 24 June 2024
Today Current Affairs 23 & 24 June 2024

Current Affairs

Today Current Affairs 23 & 24 June 2024: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

23 & 24 June 2024 Current Affairs

Ques 1. Which country has declared Iran’s ‘Iran Islamic Revolutionary Guards Corps’ a terrorist organization?
Ans. Canada

Ques 2. Which Indian documentary won the Golden Conch Award for the Best Documentary in the International Category at the 18th Mumbai International Film Festival?
Ans. Golden Thread

Ques 3. Where will the ‘Malabar River Festival 2024’ be organized?
Ans. Kerala

Ques 4. When is International Yoga Day celebrated every year?
Ans. 21 June

Ques 5. Where is the first Vande Bharat Maintenance Depot being built in Rajasthan?
Ans. Khatipura, Jaipur

Ques 6. How many percent reservation law has been repealed by the Patna High Court in Bihar?
Ans. 65

Ques 7. The G-7 countries have agreed to give how many billion dollars loan to Ukraine?
Ans. 50 billion dollars

Ques 8. Chief Minister Bhajanlal Sharma has announced the organization of which game on the lines of ‘Khelo India Games’ in Rajasthan?
Ans. Khelo Rajasthan Youth Games

Ques 9. In which state will the two-day ‘Hindi Sahitya Sammelan’ be organized?
Ans. Odisha

Ques 10. Who has become India’s most valuable celebrity brand?
Ans. Virat Kohli

Ques 11. Which medal has the Indian swimmer won in the Singapore National Swimming Championship?
Ans. Bronze

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here