Current Affairs For UPSC || 06 Aug 2021

1
45
Current Affairs For UPSC
Current Affairs

Current Affairs For UPSC

In this post, we share about Current Affairs For UPSC.  It is important for all government exams. All Candidate who’s preparing for the government exam visit our website to read daily updated current affairs.

Current Affairs UPSC 06 Aug 2021

Ques 1.Which power station creating the record of generating the most electricity in a month?
Ans. Naptha Jhakri Hydro Power Station

Ques 2. Which new platform was launched by Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal?
Ans. Delhi@2047

Ques 3. Boxer Lovlina Borgohain has won the bronze medal in how many of the kg categories in Tokyo Olympics 2020?
Ans. 69 kg class

Ques 4. The Union Cabinet (UNC) approving the Memoranda of Understanding signed between the Indian Institute of Space Science and Technology?
Ans. daft university of technology

Ques 5. Which cabinet has approved the Medical Oxygen Production Promotion Policy?
Ans. Delhi cabinet

Ques 6. Who has given the Essential Defense Services Bill of 2021?
Ans. Lok Sabha

Ques 7. The United Nations General Assembly approving a proposal to establish a permanent forum of people of which origin?
Ans. African descent

Ques 8. For the financial year 2021-2022, the central government has reduced the aim of the Mudra loan to how much?
Ans. Rs 3 lakh crore

Ques 9. Australian startup “After Pay”, which started 7 years ago, has been sold for how many billion dollars?
Ans. 29 billion dollars

Ques 10. Power Grid Corporation (POWERGRID)of India has started how many kilometers of transmission line in the Aryan Valley of Ladakh?
Ans. 40 km

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here