Current Affairs UPSC || 21 July 2021

1
168
Current Affairs UPSC
Current Affairs

Current Affairs UPSC

Current Affairs UPSC : This Topic is very important for government exam. All Exams asking question related to Current Affairs. Like: UPSC, SSC, Patwari, IAS, SSC-CGL, SI, Bank P.O., LDC, etc.

21 July 2021 Current Affairs 

Ques 1. INS Tabar has fulled maritime partnership exercise with which country’s navy?
Ans. French Navy

Ques 2. Which film’s French director Julia Ducon has won the Palm d’Or award at the Cannes Film Festival 2021?
Ans. Titan

Ques 3. Which day is celebrated all over the world on 20th July?
Ans. world chess day

Ques 4. Chief Justice of India N.V. Which one new scheme has been start by Raman?
Ans. Faster

Ques 5. Who has introduced stricter rules on climate change?
Ans. European Union

Ques 6. Which Indian American woman has been appointed as a solicitor in the Labor Department of the US Senate?
Ans. Seema Nanda

Ques 7. Which state government has been start “Mukhyamantri Kisan Mitra Energy Scheme”?
Ans. Government of Rajasthan

Ques 8. Which batsman has become the first player in the world to score 14 centuries (fastest) in 81 innings?
Ans. Babar Azam

Ques 9. Which IIT institute of India has developed an AI tool to study cancer-causing mutations?
Ans. IIT Madras

Ques 10. Recently the train has been successfully tested between Jayanagar in India and Kurtha of which country?
Ans. Nepal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs today in hindi, current affairs 2020 in hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf,

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here