Current Affairs Today : 13 July 2021

1
35
Current Affairs Today
Current Affairs

Current Affairs Today

Current Affairs Today : In this post we share about current affairs. It is the main part of all competitive exam. This topic is very hard to learn because it’s change day by day.

Current Affairs GK Today

1. Who has announced the Population Policy 2021-30?
Ans. Uttar Pradesh

2. Which corona vaccine has been recognized by 15 European Union countries for travelers? Ans. Covishield

3. According to the report, how many people die of hunger every minute?
Ans. 11 people

4. Industrialist N.S. Srinivasa Murthy has been nominative as the Honorary Consul General of Vietnam for which state?
Ans. Bangalore

5. Who has banned flying drones within 3 km radius of Navy property?
Ans. indian navy

6. To which state has the central government allocated a grant of Rs 3,323 crore under the Jal Jeevan Mission?
Ans. Odisha

7. Which day is celebrated all over the world on 12th July?
Ans. International Malala Day

8. In which city the world’s deepest pool 60 meters deep “Jeep Dive Pool” has been opened for tourists?
Ans. Dubai

9. Who has inaugurated the country’s first LNG facility plant in Nagpur?
Ans. Nitin Gadkari

10. Renowned Ayurveda physician Dr. P.K. Warrior has passed away at the age of 100 in which state?
Ans. Kerala

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs of today, current affairs hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs gk, gk with current affairs,  current affairs for upsc, current affairs upsc

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here