Current Affairs Questions || 19 July 2021

1
132
Current Affairs Questions
Current Affairs

Current Affairs Questions

Current Affairs Questions : In this post we share daily Current Affairs because it’s a main part of all competitive exam. We provide Daily updated Current Affairs in Different – Different Language.

19 July 2021 Current Affairs

1. Which country has finished the requirement of male guardian for women participating in Haj?
Ans. Saudi Arab

2. Which country’s government has releasing an online hub for victims of ransomware attacks?
Ans. America

3. At what age has Gira Sarabhai, co-founder of the National Institute of Design in Ahmedabad departed away?
Ans. 97 years

4. Which day is celebrate all over the world on 18th July?
Ans. International Nelson Mandela Day

5. A Memorandum of Understanding has been sign between ITRA and which state government under the Ministry of AYUSH?
Ans. gujarat government

6. With whom has the National Commission for Women sign a MoU to sensitize police personnel to gender equality?
Ans. Bureau of Police Research & Development

7. How much money has been released by the Finance Ministry to the states and union territories as GST compensation?
Ans. Rs 75,000 crore

8. What is the new name of the High Court of the Union Territory of Jammu and Kashmir (J & K)and Ladakh?
Ans. Jammu and Kashmir High Court

9. Which covid vaccination campaign has been launch by the state of Kerala for pregnant women?
Ans. mother cover

10. Which company will start the biggest IPO of up to Rs 16600 crores?
Ans. Paytm

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in hindi, current affairs hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs hindi today, current affairs today in hindi

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here