Current Affairs GK || 18 July 2021

1
43
Current Affairs GK
Current Affairs GK || 18 July 2021

Current Affairs GK

Current Affairs GK : In This post we share about GK of Current Affairs. This topic is most important part for all competitive exam.

18 July 2021 Current Affairs

Ques 1. India’s first “Monk Fruit” cultivation has been started in which state of India?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 2. Which group has announced to invest $16.5 million in “MedGenome” for rapid COVID-19 testing in India?
Ans. world bank group

Ques 3. Which of these days is celebrated all over the world on 17th July?
Ans. world international renunciation day

Ques 4. In which state of India the country’s first “Grain ATM” has been started as a pilot project?
Ans. Haryana

Ques 5. Which Indian Institute of Science has developed a heat-tolerant Covid vaccine?
Ans. Indian Institute of Science Bangalore

Ques 6. Which social media company has announcement the closure of its Fleets feature?
Ans. Twitter

Ques 7. In which country, Indian journalist Danish Siddiqui was killed during the coverage?
Ans. Afghanistan

Ques 8. In which state has Prime Minister Narendra Modi inaugurated major railway projects?
Ans. Gujarat

Ques 9. What was the name of Manduadih railway station rename?
Ans. Banaras Railway Station

Ques 10. Where was one of the world’s largest floating solar panel farms unveiled?
Ans. Singapore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for upsc, current affairs upsc

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here