GK With Current Affairs || 12 Aug 2021

0
314
GK With Current Affairs
Current Affairs

GK With Current Affairs

In this post, we share daily updated GK With Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs GK 12 August 2021

Ques 1. India has announced to increase nuclear power capacity to how many MW by 2031?
Ans. 22,480 MW

Ques 2. Which union territory has abolished the “Inner Line Permit” for Indian citizens?
Ans. Ladakh

Ques 3. Who announced the “National Edible Mission-Oil Palm” to make the country self-reliant in the field of edible oil?
Ans. Narendra Modi

Ques 4. Which country opens a recent terminal at Lhasa airport in Tibet?
Ans. China

Ques 5. Which assessment report has been published by IPCC titled “Climate Change 2021: The Physical Science Basis”?
Ans. Sixth

Ques 6. Which battle hero and Mahavir Chakra awardee Commodore Kasaragod Pattanashetty Gopal Rao have passed away?
Ans. 1971

Ques 7. Which state government has changed the name of the “Kakori incident” to “Kakori Train Action”?
Ans. Government of Uttar Pradesh

Ques 8. Which ministry announce organizing India’s first Internet Governance Forum?
Ans. Ministry of Electronics and Information Technology

Ques 9. Who has fined 8 parties including BJP and Congress for not making public the criminal record of the electoral candidate?
Ans. Supreme Court

Ques 10. Prime Minister Narendra Modi has become which Prime Minister of India to chair a high-level meeting of the United Nations Security Council?
Ans. First

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here