Current Affairs Of Today : 15 July 2021

1
142
Current Affairs Of Today
Current Affairs

Current Affairs Of Today

Current Affairs Of Today: Current Affairs is the main part of all Competitive exam. Visit our website for daily updated Current Affairs.

Current Affairs 

Ques 1. By whom has the Srinagar Smart City project been inaugurate?
Ans. Manoj Sinha

Ques 2. Where has India’s first private Liquefied Natural Gas (LNG) plant inaugurated?
Ans. Nagpur

Ques 3. West Indies fulminating batsman Chris Gayle has become the first batsman to score how many thousand runs in T-20 cricket?
Ans. 14 thousand runs

Ques 4. At what age has former Indian middle order batsman Yashpal Sharma departed away?
Ans. 66 years

Ques 5. Which woman of Indian origin Sirisha Bandla has become the first to fly in space? Ans. second Indian woman

Ques 6. In which state of India, the country’s first cryptogamic garden has been inaugurate?
Ans. Uttarakhand

Ques 7. Which country has export apples to India for the first time in 50 years?
Ans. United Kingdom

Ques 8. In how many countries the Khadi and Village Industries Commission has register the “Khadi” trademark?
Ans. 3 countries

Ques 9. Which state has announce to organise Khelo India Youth Games 2021 in the year 2022?
Ans. Haryana Government

Ques 10. Which union territory has become the first place union territory to vaccinate all its residents?
Ans. Ladakh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs today, current affairs in hindi, current affairs hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs hindi today, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs for upsc, current affairs upsc

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here