Current Affairs GK Question || 03 Aug 2021

1
218
Current Affairs GK Question
Current Affairs

Current Affairs GK Question

In this post, we share about Current Affairs GK Question. This topic is an important part of all competitive exams. All Candidate Read and Learn this.

Current Affairs Question 3 August 2021

Ques 1. Which Indian player has won the bronze medal in badminton in Tokyo Olympics?
Ans. PV Sindhu

Ques 2. Under which ministry the “Biotech-PRIDE Guidelines” developed by the Department of Biotechnology has been announced?
Ans. Ministry of Science and Technology

Ques 3. Which country has been elected as the President of the United Nations Security Council for August?
Ans. India

Ques 4. After the passage of the Coconut Development Board (Amendment) Bill 2021 in the Rajya Sabha, the board members have increased from 4 to how many?
Ans. 6 members

Ques 5. According to the central government, how many crores has been collected in GST in July?
Ans. 1.16 lakh crore rupees

Ques 6. In which state has Shri Nitin Gadkari has directed to open one end of the Kuthiran tunnel?
Ans. Kerala

Ques 7. For which award has Cyrus Poonawalla, the founder of Serum Institute of India has been nominated?
Ans. Lokmanya Tilak Award

Ques 8. Vice Admiral S.N. Ghormade has been appointed as the new Vice-Chief of which Indian Army?
Ans. naval service

Ques 9. In which city Shri Amit Shah has laid the foundation stone of Uttar Pradesh State Institute of Forensic Sciences?
Ans. Lucknow

Ques 10. Who has taken charge as Controller General of Accounts?
Ans. Mr. Deepak Das

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here