Current Affairs Recent || 4 Aug 2021

1
144
Current Affairs Recent
Current Affairs

Current Affairs Recent

In this post, we share about Current Affairs Recent. This Topic Is very important for all competitive exams.

Current Affairs 04 August 2021

Ques 1. Which country has launched the Kovid vaccine for children aged 3 to 17 years?
Ans. United Arab Emirates

Ques 2. From which country India’s lightest metro train has been sent for Pune Metro?
Ans. Italy

Ques 3. Which IIT institute has launched 7 new educational programs to meet the growing demand for technologies?
Ans. IIT Roorkee

Ques 4. Where will the “Defense Expo” be organized in 2022?
Ans. Gandhinagar (Gujarat)

Ques 5. How many million euros have been fined by the European Union for data privacy violations on Amazon?
Ans. 746 million euros

Ques 6. The armies of India and which country have set up a hotline in the North Sikkim sector?
Ans. Chinese armies

Ques 7. For how many years has the Myanmar army extended the emergency?
Ans. 2 years

Ques 8. America has banned the police force of which country and its two leaders?
Ans. Cuba

Ques 9. PV Sindhu has become the first Indian woman player to win how many medals in individual events at the Olympic Games?
Ans. 2 medals

Ques 10. Which day is celebrated all over India on 3rd August?
Ans. heart transplant day

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags:  current affairs gk, gk with current affairs, current affairs for UPSC

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here