Current Affairs 31 May 2023

0
165
Current Affairs 31 May 2023
Current Affairs 31 May 2023

Current Affairs

Current Affairs 31 May 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

31 May 2023 Current Affairs 

Ques 1. Where has the 76th World Health Assembly started?
Ans. Geneva

Ques 2. Which state’s Kalesar National Park has seen a tiger after 10 years?
Ans. Haryana

Ques 3. Tayyab Erdogan has been re-elected as the President of which country?
Ans. Türkiye

Ques 4. In which state ‘Hamar Sudhghar Lika Abhiyan’ has been launched?
Ans. Chhattisgarh

Ques 5. In which country 2025 will be celebrated as a special tourism year?
Ans. Nepal

Ques 6. GH Nayak, who passed away recently, was associated with which field?
Ans. Writing.

Ques 7. After whom will the Bandra-Versova sea bridge be named?
Ans. Veer Savarkar

Ques 8. Who has recently won the Best Actor award at the ‘IFFA Awards 2023’?
Ans. Hrithik Roshan.

Ques 9. Which payment bank has collaborated with NPCI?
Ans. Airtel Payment Bank

Ques 10. Which cruise ship from India is scheduled to make its maiden international visit to Sri Lanka in June 2023?
Ans. Cordelia Cruz

Ques 11. Northeast’s first ‘Vande Bharat Express’ has been run between which two cities?
Ans. Guwahati-Jalpaiguri

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here