Current Affairs 01 April 2023

0
82
Current Affairs 01 April 2023
Current Affairs 01 April 2023

Current Affairs

Current Affairs 01 April 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

01 April 2023 Current Affairs 

Ques 1. Who has become the world’s largest car exporter?
Ans. China

Ques 2. How long has been extended by the government for Atal Bhujal Yojana?
Ans. By 2027

Ques 3. The king of Cambodia visited India, what is his name?
Ans. king norodom sihamoni

Ques 4. According to the Rajasthan Wastelands Department, by what percentage has the wastelands decreased in the last 15 years?
Ans. 8 percent

Ques 5. The Chief Minister of which state has launched the ‘Shasan Lagoo Dari’ initiative?
Ans. Maharashtra

Ques 6. The joint naval exercise between Bangladesh and which country has started in Chattogram?
Ans. America

Ques 7. Which medal has been won by Jyoti Yaraji in the T-Meeting 2023 Athletics Meet (hurdles)?
Ans. Gold

Ques 8. India will develop a new hydroelectric project with which country?
Ans. Nepal

Ques 9. In Rajasthan, the number of citizens has been increased from 20 thousand to how much in pilgrimage for senior citizens?
Ans. 40 thousand

Ques 10. Which state’s governor has released the book ‘Partisan Freedom’?
Ans. Assam

Ques 11. Which country’s Prime Minister has inaugurated the women’s volleyball tournament?
Ans. Nepal

Ques 12. New Housing Scheme (Moghar) has been announced by the Chief Minister of which state?
Ans. Odisha

Ques 13. Which player won the Orange Cap in the Indian Premier League 2023?
Ans. Shubman Gill

Ques 14. Which player from Baran has won the bronze medal in the National Weight Lifting Championship-2023 held in Hyderabad?
Ans. Mahendra Sharma

Ques 15. Which state government has launched ‘Hamar Sughar Lika Abhiyan’?
Ans. Chhattisgarh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here