Current Affairs 30 May 2023

0
275
Current Affairs 30 May 2023
Current Affairs 30 May 2023

Current Affairs

Current Affairs 30 May 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

30 May 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which country successfully tested a ‘Ballistic Missile’?
Ans. Iran

Ques 2. When is ‘International Tea Day’ celebrated?
Ans. May 21

Ques 3. Which sportsperson has won the silver medal in the ISSF World Para Shooting Championship held in South Korea?
Ans. Avni Lekhra

Ques 4. Where was the three-day anti-corruption working group meeting held under the G20 India Presidency?
Ans. Uttarakhand

Ques 5. Prime Minister Modi has recently released a coin of how many rupees on the occasion of the inauguration of the Parliament House?
Ans. 75

Ques 6. Under which mission, the state government has increased the incentive amount for girl students studying agriculture to 3 times?
Ans. Rajasthan Youth Farmers Skill and Capacity Enhancement Mission

Ques 7. Which country’s mountaineer ‘Hari Buddha Magar’ has conquered Mount Everest with artificial legs?
Ans. Nepal

Ques 8. In which state the ‘Hamar Sughghar Lika Abhiyan’ was launched?
Ans. Chhattisgarh

Ques 9. Which city of Maharashtra has started the fifth phase of Sagar Parikrama?
cAns. Raigarh

Ques 10. Who won the final of Malaysia Masters 2023 in Badminton?
Ans. HS courtship

Ques 11. With which country has the US recently signed a defense cooperation agreement?
Ans. Papua New Guinea.

Ques 12. Between which two cities has the first ‘Vande Bharat Express’ of Uttarakhand started?
Ans. Dehradun-Delhi.

Ques 13. With which state Goa has signed MoU to promote tourism?
Ans. Uttarakhand

Ques 14. Which department is organizing a two-day ‘Youth Cultural Talent Search Festival’ in Jodhpur?
Ans. Department of Youth Affairs and Sports

Ques 15. Who won the Best Actress award at the International Indian Film Academy Awards (IIFA) 2023?
Ans. Alia Bhatt

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here