Current Affairs 29 May 2023

0
182
Current Affairs 29 May 2023
Current Affairs 29 May 2023

Current Affairs

Current Affairs 29 May 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

29 May 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which country has become the country with the highest mobile internet speed?
Ans. Queue

Ques 2. Who was made the ‘Lord Mayor’ of the first Sikh community of Coventry city of Britain?
Ans. Jaswant Singh Birdi

Ques 3. Where was the first ever Mining Start-up Summit held?
Ans. Mumbai

Ques 4. Which hotel has been declared the world’s number-1 hotel by the prestigious travel site TripAdvisor, awarding it with the Traveller’s Choice Award – 2023?
Ans. Rambagh Palace, Jaipur

Ques 5. What place did India’s AI supercomputer ‘AIRAWAT’ get in the ‘Global Supercomputing List’?
Ans. 75th

Ques 6. According to half the UN report, India has sent weapons worth Rs 422 crores to which country?
Ans. Myanmar

Ques 7. By whom was the Janganana Bhavan (Jangana Bhavan) inaugurated?
Ans. by Home Minister Amit Shah

Ques 8. India’s longest sea bridge Mumbai Trans Harbor Link (MTHL) seen in news. What is its route?
Ans. Sewri to Nhava

Ques 9. Who has taken oath as UPSC member?
Ans. Suman Sharma.

Ques 10. Which institute has proposed to develop coastal airfields as an alternative energy source for cooling agents in nuclear power plants?
Ans. IIT, Jodhpur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here