• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 29 October 2023Current Affairs 29 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 29 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

29 October 2023 Current Affairs

Ques 1. Which Indian actor has been made its national icon by the ‘Election Commission of India’?
Ans. Rajkumar Rao

Ques 2. Where has India hosted the meeting of the United Nations Forum on Forests?
Ans. Dehradun

Ques 3. Which organization formed the panel to simplify insurance policy wordings?
Ans. IRDAI

Ques 4. How much percent less CO2 will India’s industrial sector emit by 2050?
Ans. 30%

Ques 5. Who has inaugurated the 7th Indian Mobile Congress at Bharat Mandapam in New Delhi?
Ans. Narendra Modi

Ques 6. In which state teachers will be given the status of government employees through a test?
Ans. Bihar

Ques 7. In which state has Union Minister Arjun Munda inaugurated ‘Aadi Mahotsav’?
Ans. Gujarat

Ques 8. Who has been appointed as the brand ambassador for edtech startup Henry Harbin Education?
Ans. Chetan Bhagat

Ques 9. At which place was the 6th Indian Coast Guard (ICG) Subordinate Officers’ Conference held?
Ans. New Delhi

Ques 10. Which organization launched India’s first domestically-produced reference fuel in New Delhi?
Ans. IOL

Ques 11. ‘Swayampurna e-Market’ has been launched by Chief Minister Pramod Sawant of which state?
Ans. Goa

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs .

 

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *