28 May 2023 Current Affairs

0
154
28 May 2023 Current Affairs
28 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

28 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 28 May 2023 

Ques 1. Who has been honored with Arjuna Award?
Ans. Anjum Moudgil

Ques 2. By which year did India declare the end of Tuberculosis?
Ans. 2025

Ques 3. In collaboration with Rajivika, the premiere of the film on which personality is being done at Indira Gandhi Panchayati Raj Sansthan?
Ans. Ruma Devi

Ques 4. Which state has become a fully e-governed state?
Ans. Kerala

Ques 5. Which state/UT’s Animal Husbandry and Fisheries Department has won the Skoch Silver Award 2023?
Ans. Chandigarh

Ques 6. On which birth anniversary of Maharana Pratap has the Chief Minister announced the formation of ‘Veer Shiromani Maharana Pratap Board’?
Ans. 483rd

Ques 7. In which state the first ‘Urban Climate Film Festival’ will be organized?
Ans. West Bengal

Ques 8. which East African country did Gravita start commercial production of rubber recycling?
Ans. Tanzania

Ques 9. Where has the Chief Minister laid the foundation stone of ‘Global Institute of Jainology and Prakrit Bhawan’?
Ans. Udaipur

Ques 10. Who has started the ‘SAMARATH campaign’?
Ans. Giriraj Singh.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here