Current Affairs 27 October 2023

0
51
Current Affairs 27 October 2023
Current Affairs 27 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 27 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

27 October 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which university has hosted the international music and dance festival?
Ans. Chandigarh University

Ques 2. Who has launched ‘National Cooperative for Exports Limited’?
Ans. Amit Shah

Ques 3. Which country’s citizens top the list when it comes to obtaining citizenship in wealthy OECD countries?
Ans. India

Ques 4. At which place did Union Minister Amit Shah inaugurate the country’s first Nano DAP plant?
Ans. Gandhinagar

Ques 5. Which space startup unveiled Vikram-1 rocket to be launched in early 2024?
Ans. Skyroot Aerospace

Ques 6. Which medal has Avani Lekhara won in the 10 meter air rifle competition in the ‘Asian Para Games-2023’ held in Hangzhou, China?
Ans. gold

Ques 7. Which Union Minister has inaugurated the 418 feet national flag at Attari-Wagah border?
Ans. Nitin Gadkari

Ques 8. Which state government will give pink scooties to 1100 women beat constables?  Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Who has inaugurated Delhi’s ‘Sarai Kale Khan Flyover Extension’?
Ans. Arvind Kejriwal

Ques 10. Joint military exercise Harimau Shakti has started between India and which country?
Ans. malaysia

Ques 11. Who has been appointed as its national icon by the Election Commission of India?
Ans. Rajkumar Rao

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 22 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here