Current Affairs 24 October 2023

0
95
Current Affairs 24 October 2023
Current Affairs 24 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 24 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

24 October 2023 Current Affairs

Ques 1. The first ‘Mission Shakti Café’ has been established in Gonda district of which state?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 2. Where has the Indian Army won the gold medal in the 2023 Cambrian Patrol military exercise?
Ans. UK

Ques 3. In which state the second edition of E-Prix will be organized in the year 2024?
Ans. Hyderabad

Ques 4. In which city did Defense Minister Rajnath Singh inaugurate the first edition of the Indian Military Heritage Festival?
Ans. New Delhi

Ques 5. Which airline has unveiled the new brand identity, logo and design in Mumbai?
Ans. Air India Express

Ques 6. Governor of which state CV Anand Bose has presented ‘Durga Bharat Samman Award’?
Ans. West Bengal

Ques 7. Who has been appointed Chairman of the State Agricultural Price Commission?
Ans. Pasha Patel

Ques 8. What has become fully operational between India and Nepal?
Ans. Jhulaghat Suspension Bridge

Ques 9. Which state government has approved the formation of ‘Special Tiger Protection Force’ for tiger reserves?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 10. ‘Deposit Linked Loan Scheme’ of Co-operative Bank has been launched by which state government?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. When will India become the fourth largest spender on global travel?
Ans. 2030

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 22 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here