• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

12 October 2023 Current Affairs12 October 2023 Current Affairs

Current Affairs

12 October 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 October 2023 

Ques 1. Which country will host the meeting of the ‘Indian Ocean Rim Association’ (IQRA) Council of Ministers?
Ans. Sri Lanka

Ques 2. In which state has the foundation stone of India’s largest ‘pumped storage project’ been laid?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 3. India and which country have signed an agreement for green hydrogen?
Ans. Saudi Arabia

Ques 4. In which city did Parshottam Rupala inaugurate the 16th Agricultural Science Congress?
Ans. Kochi

Ques 5. Which country has taken charge as the President of the Indian Ocean Rim Association?
Ans. Sri Lanka




Ques 6. Who has started preparations for unmanned flight testing for Gaganyaan mission?
Ans. ISRO

Ques 7. Who has BCCI chosen as its official partner for the domestic and international seasons?
Ans. SBI Life

Ques 8. Which state’s ‘Murcha Paddy’ has received the Geographical Indication (GI) tag?
Ans. Bihar

Ques 9. Who has made the record of scoring the fastest 1000 runs in ODI World Cup?
Ans. David Warner

Ques 10. Which has become the first district of Uttar Pradesh to provide smart class facility in all government schools?
Ans. Bareilly

Ques 11. Dilip Buildcon signed agreement for Rs 397 crore project in which city?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *