• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 24 November 2023Current Affairs 24 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 24 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

24 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Which state government has declared ‘Ghol Fish’ as the state fish in the ‘Global Fisheries Conference India 2023’?
Ans. Gujarat

Ques 2. Ladakh got the fourth GI tag for whom?
Ans. Sea Buckthorn

Ques 3. At which place did the Indian Navy test-fire the first indigenously developed anti-ship missile?
Ans. Visakhapatnam

Ques 4. Who has launched ‘Gyanodya Express Knowledge on Wheels’?
Ans. Manoj Sinha

Ques 5. Who has been selected from Rajasthan for the ‘Jal Prahari Award’ by the Ministry of Jal Shakti?
Ans. Dr. Meena Kumari Jangid

Ques 6. In which state has the “Vajra Prahar 2023” exercise between the joint special forces of India and America started?
Ans. Meghalaya

Ques 7. Where was the G7 Foreign Ministers meeting held?
Ans. Japan

Ques 8. The 14th edition of joint exercise ‘Vajra Prahar’ has started between India and which country?
Ans. America

Ques 9. Who became the first woman to receive the Dhahan Award for Punjabi literature?
Ans. Deepti Babuta

Ques 10. Which state government has banned Halal branded foods?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. Which former governor of RBI has passed away?
Ans. S Venkataramanan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *