Current Affairs 23 July 2023

0
162
Current Affairs 23 July 2023
Current Affairs 23 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 23 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

23 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which state will host the ’69th edition’ of the Filmfare Awards in the year 2024?
Ans. Gujarat

Ques 2. By which name the parties of the opposition parties of India have formed an alliance for the election of the year 2024?
Ans. INDIA

Ques 3. In which city of India the world’s largest office has been built?
Ans. face

Ques 4. In which country’s military parade, Prime Minister Modi has been invited as a special guest?
Ans. France

Ques 5. Which state government has introduced a bill for ‘Minimum Income Guarantee’?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Which nation has handed over 105 ancient artefacts to India?
Ans. America

Ques 7. Who has been elected as the new Deputy Chairman of the Rajya Sabha, the upper house of the Indian Parliament?
Ans. S Phangnon Cognac

Ques 8. Which state government has launched the portal for processing EV subsidy claims?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. DPIIT and which state government jointly launched the ‘One District One Product’ wall?
Ans. Gujarat Government

Ques 10. Which country’s Foreign Minister Abdullah Shahid has come on an official visit to India?
Ans. maldives

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here