Current Affairs 20 July 2023

0
146
Current Affairs 20 July 2023
Current Affairs 20 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 20 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

20 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. ‘Nomadic Elephant 2023’ military exercise has started between India and which country?
Ans. Mongolia

Ques 2. Sunita Khokhar, who was a part of Chandrayaan-3 mission, belongs to which district of Rajasthan?
Ans. Nagaur

Ques 3. When has the bill to set up the Mahatma Gandhi Institute of Governance and Social Sciences been passed in the Rajasthan Legislative Assembly?
Ans. July 17, 2023

Ques 4. What is the name of Nelson Mandela’s autobiography?
Ans. long walk to freedom

Ques 5. In which country the ‘BIMSTEC’ foreign ministers’ meeting will be started?
Ans. Thailand

Ques 6. Prime Minister Modi has been conferred with which country’s highest award Grand Cross of the Legion of Honour?
Ans. France

Ques 7. Which medal has been won by Abhinav Shaw and Gautam Bhanot in the ISSF Junior World Cup?
Ans. Gold

Ques 8. Where is the first government sanitary napkin factory, which will be run entirely by women, located?
Ans. Mirjewala, Sriganganagar

Ques 9. In which district the pilot project of ‘School Health and Wellness Program’ will be started under Ayushman Bharat Scheme?
Ans. Udaipur

Ques 10. Where is the Chachin Grazing Festival celebrated?
Ans. Arunachal Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here