• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 22 October 2023Current Affairs 22 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 22 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

22 October 2023 Current Affairs

Ques 1. Which country has set a target of sending ‘astronauts’ to the Moon by the year 2040?
Ans. India

Ques 2. A web portal named ‘Apna Chandrayaan’ has been launched by which Union Minister?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 3. Which state has won the title of the first Hockey India Sub Junior Men and Women West Zone Championship 2023?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 4. Who inaugurated the India National Stand at the 75th Frankfurt Book Fair?
Ans. Vinod Kumar

Ques 5. According to the report released by FICCI on SMEs in India, how have SMEs in India adopted digital transformation?
Ans. Through e-commerce, digital marketing, cloud computing and automation

Ques 6. Which Indian chess player has become the third player to defeat Magnus Carlsen in classical chess?
Ans. Karthikeyan Murali

Ques 7. A 51 feet high statue of ‘Lord Gautam Buddha’ will be installed in Kaushambi of which state?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. India’s first regional rail RapidX has been inaugurated by?
Ans. Narendra Modi

Ques 9. In which state ‘Kati Bih’ festival is celebrated?
Ans. Assam

Ques 10. ‘Imphal’ – the third stealth destroyer of which project was handed over to the Indian Navy?
Ans. Project 15B

Ques 11. Which season of Dubai’s Global Village started in October 2023?
Ans. 28

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 17 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,18 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *