• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 21 October 2023Current Affairs 21 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 21 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

21 October 2023 Current Affairs

Ques 1. In which state has President Draupadi Murmu ji launched the ‘Fourth Agriculture Road Map’ (2023-2028)?
Ans. Bihar

Ques 2. At which place in Uttar Pradesh will Prime Minister Modi inaugurate India’s first regional rail, RAPIDEX?
Ans. Sahibabad

Ques 3. Which institute released the report titled “High cost of cheap water”?
Ans. WWF

Ques 4. ‘PM Swanidhi Yojana’ has achieved the target of covering how many lakh street vendors?
Ans. 50

Ques 5. Which state’s ‘Kampegowda International Airport’ has got the top position in the world’s punctuality ranking?
Ans. Karnataka

Ques 6. By what percentage has the participation of women in the labor force increased in Uttar Pradesh?
Ans. 17.90%

Ques 7. Which institute released the report titled “High cost of cheap water”?
Ans. WWF

Ques 8. In which city of India will the 16th Agricultural Science Congress be organized?  Ans. Kochi

Ques 9. In which state the festival of ‘Kati Bihu’ (Kati Bihu 2023) has been celebrated?
Ans. Assam

Ques 10. Which has become the first state to take steps to ensure minimum wages for workers?
Ans. Jharkhand

Ques 11. India’s first ‘Tilapia Parvovirus’ has been reported in which state?
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 17 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,18 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *