• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 20 November 2023Current Affairs 20 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 20 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

20 November 2023 Current Affairs

Ques 1. Who has completed the world’s first ship to ship LNG transfer?
Ans. GAIL

Ques 2. Which organization is responsible for unveiling the 2023 Talent Health Index Report: India Edition?
Ans. Cornerstone OnDemand, Inc.

Ques 3. Who is the first Indian male archer to win a gold medal in the recurve category in the recent Youth World Championships?
Ans. Parth Salukhe

Ques 4. The ninth edition of joint exercise ‘Mitra Shakti 2023’ has started between India and which country?
Ans. Sri Lanka

Ques 5. Which city has got the first position among the best cities in the National Smart Conclave 2023?
Ans. Indore

Ques 6. Which airport has launched Sunflower Initiative?
Ans. Delhi Airport

Ques 7. In which country are the three armies of India participating in the “Bastille Day Parade”?
Ans. France

Ques 8. More than 15 products of which state have received ‘GI Tang’?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. In which city a Guinness Book record has been made by lighting 22 lakh 23 thousand lamps?
Ans. Ayodhya city of Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *